image_pdfimage_print

Η Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, την ακόλουθη επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στους υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Δημήτρη Ρέππα καθώς επίσης και στον Πρόεδρο – Δ/ντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. – Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παναγιώτου, σχετικά με το νόμο 2527/1997, ο οποίος απειλεί να συρρικνώσει τις λειτουργίες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και οδηγεί σε πρώτη φάση στο κλείσιμο της Ε.ΡΑ.

Η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έχει ως εξής:

“Η εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 που πρόσφατα ψηφίστηκε και που αφορά τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιφέρει δραματικές και ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και προκαλεί εκ θεμελίων αναστάτωση της Ε.Ρ.Τ. γενικά και τη Ε.ΡΑ. ειδικότερα.
Στην πραγματικότητα απειλεί με κλείσιμο σε πρώτο στάδιο την Ε.ΡΑ. και στη συνέχεια με συρρίκνωση την Ε.Ρ.Τ. στο σύνολό της.
Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι ουτοπικό να μιλάει κανείς για διατήρηση και εδραίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Ε.Ρ.Τ. και εξυγίανσή της, για την οποία η Ε.Σ.Η.Ε.Α. πάντοτε αγωνίστηκε.

Κύριε Πρόεδρε,

Ζητούμε την προσωπική παρέμβασή σας για την άμεση τροποποίηση ή αναστολή εφαρμογής της επίμαχης διάταξης, προκειμένου να αποφευχθεί ένα καθοριστικής σημασίας λάθος που αφορά τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα”.