“Οι απεργοί εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, διαδηλώνουμε την ενιαία και ανυποχώρητη βούλησή μας να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τα δίκαια αιτήματά μας, για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής και μια ενημέρωση πραγματικά αντικειμενική και ελεύθερη.
Η απόλυτη επιτυχία της σημερινής απεργίας μας είναι η απάντησή μας στην άκαμπτη στάση των εργοδοτών. Επαναλαμβάνουμε ότι ο κλάδος των εργαζομένων στον Τύπο είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει άμεσα τον απεργιακό του αγώνα.
Το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεών μας, αποτελεί βάση ενότητας όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.
Διεκδικούμε αποφασιστικά:
Απόκρουση των μαζικών απολύσεων και προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και δέσμευση για προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Εφαρμογή των υπαρκτών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των νόμων που ορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και εργαζομένων. (π.χ. Ν. 2328 κ.λπ.). Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε χώρους που παραμένουν ακάλυπτοι με ευθύνη των εργοδοτών, άμεση υπογραφή της Σύμβασης που έχει δοθεί από το Σωματείο στις διοικήσεις των Πρακτορείων “ΑΡΓΟΣ” και “ΕΥΡΩΠΗ”.
Υπογραφή ετήσιων συμβάσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ Α.Ε., που σήμερα εργάζονται με τις τριτοκοσμικές τρίμηνες συμβάσεις έργου. Καθώς και εξομοίωση των μισθών τους με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει για τις αθηναϊκές εφημερίδες.
Μέτρα για τη εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης, της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης του κόσμου.
Μέτρα για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.
Η απεργιακή μας συγκέντρωση αποτελεί μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών και δημοσίων ΜΜΕ ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους, με πρώτο βήμα 48ωρη απεργία. Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει σε ημερομηνίες που θα αποφασίσουν τα σωματεία μας, μετά τη συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων της σημερινής απεργίας μας”.