ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Ανακοινώσεις, Απεργίες, Δημόσια και δημοτικά μέσα
image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο το σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, σε συνεργασία με τη διοίκησή της, η οποία προχωρεί συστηματικά στην υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ, η απόπειρα θεσμοθέτησης διαδικασιών προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια, τα κρούσματα χειραγώγησης, η γενίκευση της τακτικής των μικτών και εξωτερικών παραγωγών και η διατήρηση της ομηρίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που σε λίγο πρόκειται να απολυθούν, οδηγούν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ.

Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 21.00 και συνέλευση στο Αμφιθέατρο του κτηρίου της Λ. Μεσογείων 136 & Κατεχάκη, σε μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας με σκοπό:

  • Να καταγγελθούν οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης και η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  • Να απαιτήσει διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ΕΡΤ.
  • Να υπερασπιστεί τη θεσμική λειτουργία και το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+