image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι, που απασχολούνται στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε., στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις Δ.Ε.Κ.Ο. στις 22-1-1998.

Η συμμετοχή μας στην απεργία αυτή αποσκοπεί στη διατήρηση της διάταξης του άρθρου 10 παράγραφος 4 του νόμου 2414/1996, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα της τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (Γ.Κ.Π.) της Ε.Ρ.Τ. με συλλογική σύμβαση, δηλαδή με συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. διεκδικεί τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και γενικότερα την αναβάθμιση της θέσης τους στην όλη δραστηριότητά της.

Με αυτό το πνεύμα η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έχει προτείνει στον υπουργό Τύπου και στη Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. τη συγκρότηση επιτροπής μελέτης, με πρωτοβουλία του υπουργείου, για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ώστε να αντιμετωπισθούν τα γενικότερα προβλήματα των δημοσιογράφων, που έχουν ανακύψει από την υπαγωγή της Ε.Ρ.Τ. στις γενικές ρυθμίσεις της νομοθεσίας περί Δ.Ε.Κ.Ο..

Οσοι δημοσιογράφοι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών ενημέρωσης του κοινού, θα εργαστούν για τη σύνταξη, εκφώνηση και παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.