ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Δ. ΤΡΙΜΗ Γ.Γ. ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 5ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ανακοινώσεις
image_pdfimage_print

 

Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς καταδικάστηκε σήμερα σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή ο συνάδελφος Δημήτρης Τρίμης, γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ο συνάδελφος κατηγορείτο για δήθεν χρήση παράνομης βίας εναντίον διευθυντικών στελεχών του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και του ιδιοκτήτη Ιωάννη Αλαφούζου, όταν αυτοί επιχείρησαν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων τον Ιούλιο του 2004.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει για μία ακόμη φορά την αντίθεση και την αποστροφή του απέναντι στις απόπειρες ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και την αλληλεγγύη του προς τον συνάδελφο Δημήτρη Τρίμη.
Η συμπεριφορά της διοίκησης του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 υπήρξε απαξιωτική και εριστική απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια περιφρούρησης δικαιωμάτων και προστασίας των εργαζομένων.
Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να βρίσκονται στο χώρο των κινητοποιήσεων και να στηρίζουν τα αιτήματα των δημοσιογράφων, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΑ.
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει!

 

facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+