image_pdfimage_print

Σεμινάρια πληροφορικής, που συνδιοργανώνονται για πρώτη φορά από την ΕΣΗΕΑ και τον ΟΑΕΔ, αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα για τους άνεργους συναδέλφους μας.

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα, 19 τρέχοντος μηνός και ώρα 08.30, στην παραχωρηθείσα από τον Δήμαρχο του Αιγάλεω κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω, που βρίσκεται πλησίον του σταθμού Μετρό του Αιγάλεω. Στη συνέχεια, οι συνάδελφοι θα μεταβούν στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΕΑΔ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα γίνονται εκεί καθ’ όλο το διάστημα των δύο (2) μηνών του προγράμματος.

Καλούνται, συνεπώς, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή να βρίσκονται έξω από το σταθμό του Μετρό του Αιγάλεω στις 8 π.μ. της 19ης τρ. μηνός, ημέρα Δευτέρα, προκειμένου να επιβιβαστούν σε μισθωμένο πούλμαν της ΕΣΗΕΑ για να τους μεταφέρει στο Δημαρχείο του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) και από εκεί, μετά το τέλος της επίσημης έναρξης του προγράμματος, στο ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, πλησίον του Δημαρχείου του Αιγάλεω, απόσταση 10 λεπτών, πάλι με πούλμαν .

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε δύο (2) κύκλους. Ο Α’ κύκλος θα διαρκέσει δύο (2) μήνες – Μάιο και Ιούνιο – και ο Β’ κύκλος τέσσερις (4) μήνες – Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2008.

Συμμετοχή δήλωσαν 90 άνεργοι συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από τις εφημερίδες « SPORTIME » και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ», οι οποίες έπαψαν να εκδίδονται, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και οι οποίοι, με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας μας, θεωρήθηκαν ως άνεργοι, ώστε να επωφεληθούν του προγράμματος. Στους συμμετέχοντες περιελήφθησαν και άνεργοι από Μέσα που έχουν κλείσει και οι οποίοι συνεχίζουν επί μακρόν την επίσχεση εργασίας. Οι σχετικές καταστάσεις, που ζητήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, έχουν, ήδη, σταλεί, προκειμένου να δημιουργηθούν τα τμήματα, ενώ οι δέκα (10) κενές θέσεις, που απομένουν μέχρι να συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων (100), μπορούν να καλυφθούν μέχρι και την έναρξη του προγράμματος.

Η επιδότηση ανέρχεται στα 720 ευρώ το μήνα. Η πληρωμή θα γίνεται στον κάθε καταρτιζόμενο συνάδελφο στο τέλος κάθε κύκλου από το Κ.Ε.Κ. με πίστωση ατομικού τραπεζικού λογαριασμού, χορηγείται δε από τις εισφορές των εργοδοτών του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης των σεμιναρίων.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του, όπως δοθεί σε κάθε καταρτιζόμενο ανά 500 ευρώ, προς αντιμετώπιση των εξόδων μετακινήσεώς του.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα δοθεί τμηματικά ως ακολούθως και εφ’ όσον οι συνάδελφοι, που έχουν δηλώσει συμμετοχή, συνεχίσουν την παρακολούθηση του προγράμματος

α) 100 ευρώ με την έναρξη των σεμιναρίων.

β) 100 ευρώ με τη λήξη του Α’ κύκλου (αρχές Ιουλίου)

γ) 100 ευρώ τέλος Σεπτεμβρίου

δ) 100 ευρώ τέλος Οκτωβρίου, και

ε) 100 ευρώ τέλος Νοεμβρίου

Η πιστοποίηση παρακολούθησης των μαθημάτων θα γίνεται από καταστάσεις παρουσιών, τις οποίες θα αποστέλλει το ΚΕΚ μηνιαίως στο Λογιστήριο της ΕΣΗΕΑ.

Καταβάλλεται προσπάθεια και μάλλον ρυθμίζεται ευνοϊκά από τον ΟΑΕΔ για τους συναδέλφους μας, όπως οι κρατήσεις 6,45% επί της επιδοτήσεως για την περίθαλψή τους αποδίδονται στον ΕΔΟΕΑΠ αντί στο ΙΚΑ. Με τη ρύθμιση αυτή οι συνάδελφοί μας θα μπορούν να έχουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από το δικό τους φορέα.

Τα μαθήματα είναι 6ωρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Κατά τον Α’ κύκλο των σεμιναρίων, που θα έχει συνολική διάρκεια 240 ώρες, οι συνάδελφοι θα ασχοληθούν με βασικές γνώσεις του Office ( Word , Excel , Access , Powerpoint ) και του Internet . Στο τέλος του Α’ κύκλου θα επιδοτηθούν με το ποσό που αναλογεί (6 ευρώ ανά ώρα παρακολούθησης).

Κατά τον Β’ κύκλο, που θα έχει συνολική διάρκεια 480 ώρες και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2008, οι συνάδελφοι θα εκπαιδευτούν σε ειδικά προγράμματα (σελιδοποίησης, web design , επεξεργασίας φωτογραφίας), που εφαρμόζονται, ήδη, στους χώρους εργασίας.

Όσοι μετάσχουν στο πρόγραμμα, υποχρεούνται:

α) Να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τον κύκλο κατάρτισης.

β) Να μην υπερβούν σε απουσίες το 10% του συνολικού αριθμού των ωρών του προγράμματος. Ήτοι, για τον Α’ κύκλο (διάρκειας 240 ωρών) να μην υπερβούν τις 24 ώρες απουσιών και για τον Β’ κύκλο (διάρκειας 480 ωρών) να μην υπερβούν τις 48 ώρες απουσιών.

γ) Να ενημερώσουν αμέσως την ΕΣΗΕΑ εάν πάψουν να είναι άνεργοι .

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, τότε:

i ) Δεν προβλέπεται επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.

ii ) Δεν θα χορηγηθεί πλήρης πιστοποίηση σπουδών, παρά μόνο βεβαίωση κατάρτισης για τις ώρες παρακολούθησης

iii ) Δεν θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση από την Ένωση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εύχεται καλή επιτυχία στους συναδέλφους και τους διαβεβαιώνει, ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την οριστική λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ