image_pdfimage_print

Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 υπό την προεδρία του τακτικού μέλους συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, λόγω απουσίας του προέδρου συν. Παναγιώτη Τερζή, και με την παρουσία του τακτικού μέλους συν. Αικατερίνης Δουλγεράκη, του αναπληρωματικού μέλους συν. Παναγιώτη Μπόσδα, που αντικαθιστά το απουσιάζον τακτικό Παναγιώτη Τερζή, του αναπληρωματικού μέλους συν. Ελένης Ανδριανού, που αντικαθιστά το απουσιάζον τακτικό Ιωάννη Ευσταθίου, του αναπληρωματικού μέλους συν. Μανώλη Καραμπατσάκη, που αντικαθιστά το απουσιάζον τακτικό ’ρη Καρρέρ, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.01.05 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά των συν. Τατιάνας Στεφανίδου, (μέλους ΕΣΗΕΑ), Φρίξου Δρακοντίδη, Θάνου Χριστοδούλου και Διονύση Νίκα (μη μελών της ΕΣΗΕΑ).

Το ΠΠΣ εξέτασε σε μαγνητοσκόπηση απόσπασμα της εκπομπής «Αποκάλυψη τώρα» τουΤ/Σ “Antenna” (20.09.04) και με βάση όσα προέκυψαν αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των δημοσιογράφων Τατιάνας Στεφανίδου (μέλους ΕΣΗΕΑ), Φρίξου Δρακοντίδη, Θάνου Χριστοδούλου και Διονύση Νίκα (μη μελών της ΕΣΗΕΑ) με το εξής κατηγορητήριο:

Η πρώτη παρουσιάστρια και υπεύθυνη της εκπομπής «Αποκάλυψη τώρα» του Τ/Σ «Αντέννα», κατά την 20.09.04 και από ώρα 14.00 έως 16.20, εμφανίστηκε στην ως άνω εκπομπή με προβολή του υπότιτλου «Σε λίγο ένα video σοκ που θα ταράξει τους κόλπους της εκκλησίας», να αναγγέλει μεταξύ άλλων «σεξουαλική παρενόχληση από παπά», «… έχουμε ένα σκληρό ροκ», «…θα δείτε έναν ιερέα που άνοιξε την αγκαλιά του, την παράνοιξε για ένα 19χρονο κορίτσι», «… θέμα δεοντολογίας και ηθικής», και άλλα ανάλογα.

Επίσης, στην εκπομπή μεταδίδονται πλάνα ενός γενειοφόρου άνδρα με πολιτική περιβολή να χαϊδεύει το χέρι νεαρής γυναίκας που η ως άνω εγκαλούμενη χαρακτηρίζει ως «ρεπόρτερ» και την εμφανίζει στην εκπομπή με «πλάτη», χωρίς να αναφέρει το ονοματεπώνυμό της, κατά τρόπο ευτελιστικό για την δημοσιογραφική ιδιότητα και προφανώς παραπλανώντας ως προς αυτό το τηλεοπτικό κοινό.

Ο προαναφερθείς ως ιερέας από την εγκαλούμενη εμφανίζεται σε άλλα πλάνα με άμφια επισκόπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας εντός «ναού» έξωθεν του οποίου υπήρχε η επιγραφή «Επίσκοπος Βοστώνης». Ο ως άνω φερόμενος ως κληρικός δεν ανήκει ούτε στην Εκκλησία της Ελλάδος, όπως η εγκαλούμενη χάριν εντυπωσιασμού και παραπλανώντας το τηλεοπτικό κοινό, κατά προκλητικό τρόπο, προσπάθησε να εμφανίσει, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη αυτοκέφαλη εκκλησία του ορθόδοξου δόγματος.
Παράβαση άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, εδ. α’, β’, γ’, ε’ και άρθρου 2, εδ. β’ και η’ των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος που διέπουν την ΕΣΗΕΑ.

Ο δεύτερος εγκαλούμενος εμφανίζεται στην ως άνω εκπομπή να χτυπά με ορμή και να προσπαθεί να παραβιάσει την θύρα της οικίας του ως άνω φερόμενου ως κληρικού, προσπαθώντας να τον αναγκάσει να κάνει δηλώσεις και επιμένει, παρά την άρνησή του, αναγκάζοντάς τον τελικά να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.
Παράβαση άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, εδ. α’, β’, γ’, ε’, άρθρου 2, εδ. β’ και άρθρου 3, εδ. δ’ των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Οι τρίτος και τέταρτος για συνεργασία και προφανώς σύμφωνη στάση τους στην εν λόγω εκπομπή, που είναι προσβλητική για το δημοσιογραφικό λειτούργημα όπως ανωτέρω εκτίθεται. Συνελήφθησαν μάλιστα και από την αστυνομία, όπως και ο δεύτερος των εγκαλουμένων, ύστερα από την καταγγελία του ως άνω προσώπου.
Παράβαση άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρο 1, εδ. α’, β’, γ’, ε’, άρθρου 2, εδ. β’ και άρθρου 3, εδ. δ’ των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Στις 22.03.05 προσήλθε ο μάρτυρας των εγκαλουμένων, συν. Χρήστος Βίρλας, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέθεσε τα ακόλουθα:
«Είμαι δημοσιογράφος και ανήκω στην Ένωση Περιοδικού Τύπου. Είμαι ειδικός συνεργάτης της εκπομπής της κας. Στεφανίδου και συμμετείχα στην παρουσίαση του επίμαχου θέματος, που έγινε στις 20.09.04.
Το θέμα αυτό παρουσίαζε έναν επίσκοπο, που δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε στην εκκλησία του παλαιού ημερολογίου. Είναι επίσκοπος της Συνόδου Νέας Αγγλίας και Καναδά, με Αρχιεπίσκοπο τον Διονύσιο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε χειροτονηθεί ως επίσκοπος και Έξαρχος Νέας Αγγλίας από τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Νικόλαο. Γεγονός, βεβαίως, που αμφισβητεί επισήμως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έως και σήμερα…
Στην παρουσίαση του θέματος στην εκπομπή της κας. Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα», δεν είχαν περιληφθεί οι διευκρινίσεις που προανέφερα…
Οι τηλεθεατές μας κατήγγειλαν στην εκπομπή όπως και σε άλλες εκπομπές, ότι ο εν λόγω κάνει εξορκισμούς, παίρνει χρήματα κλπ. Οπότε η εκπομπή, μετά αυτές τις καταγγελίες, έκανε το ρεπορτάζ και νομίζω καλώς έπραξαν οι συνάδελφοι της εκπομπής…
Η συνάδελφος, η οποία είναι περίπου 20 ετών και επισκέφτηκε τον επίσκοπο να του κάνει τη συνέντευξη. Αυτός ενήργησε απρεπώς, μη σεβόμενος το σχήμα ότι λέει ότι υπηρετεί. Δεν γνωρίζω γιατί η συγκεκριμένη συνάδελφος βγήκε «πλάτη» στην εκπομπή αυτή και θα πρέπει να δοθεί διευκρίνιση από την κα. Στεφανίδου…
…Ο μέσος τηλεθεατής από την παρουσίαση του ρεπορτάζ απεκόμισε την εικόνα ότι το πρόσωπο που εμφανιζόταν ως επίσκοπος ήταν νόμιμος κληρικός…».

Στις 06.04.05 προσήλθε ο μάρτυρας των εγκαλουμένων, συν. Νάσος Λασπόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέθεσε τα εξής:
«Είμαι δημοσιογράφος και εκδότης εντύπων. Γνωρίζω την κα. Στεφανίδου σαν συνάδελφο-δημοσιογράφο και της έχω δώσει στοιχεία που απασχολούν τις εκπομπές της. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού και γίνεται από την πλευρά μου αφιλοκερδώς.
Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη εκπομπή που αφορά την παρούσα υπόθεση. Έχω, όμως, γνώση για τον επίσκοπο Βοστώνης Χριστόφορο. Υπάρχουν περίπου 15 αιρέσεις παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα, με πολλούς αντίστοιχα επισκόπους Βοστώνης…
…Ο ίδιος έμαθα αργότερα ότι είναι παλαιοημερολογίτης. Τη πληροφορία αυτή συνέλεξα από παρατάξεις παλαιοημερολογιτών, που δεν μπορούσαν όμως να προσδιορίσουν που ακριβώς ανήκει ή αν ανήκει και κάπου…».

Ο εγκαλούμενος συν. Φρίξος Δρακοντίδος, απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου στις 10.05.05 μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Είμαι δημοσιογράφος και εργάζομαι στον Τ/Σ “Antenna” στην εκπομπή της κας. Τατιάνας Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα».
Με έστειλαν οι κα. Τ. Στεφανίδου και η αρχισυντάκτρια Πωλίνα Τόλη, να μεταβώ στην περιοχή Αιγάλεω, όπου ήταν η εγκατάσταση του πατέρα Χριστόφορου Λαϊνάκη, αυτοαποκαλούμενου επισκόπου Βοστώνης, για να πάρω την άποψή του γιατί υπήρχε μια καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση από μια νεαρή ρεπόρτερ της εκπομπής.
Πήγα λοιπόν στο συγκεκριμένο μέρος και χτύπησα την πόρτα του γραφείου του που ήταν ανοιχτή και μπήκα μέσα. Στον προθάλαμο ήταν άντρες και γυναίκες, αν θυμάμαι καλά, τρία άτομα στους οποίους απευθύνθηκα και είπα ότι θέλω να συναντήσω τον πατέρα Χριστόφορο. Αμέσως μετά ήρθε ο κ. Χριστόφορος και με ρώτησε τι θέλω. Του απάντησα ότι πήγα να ζητήσω την άποψή του, σχετικά με την προαναφερόμενη καταγγελία. Αυτός εξοργίστηκε και με ξυλοκόπησε και με έβγαλε έξω από το χώρο του γραφείου και έκλεισε την πόρτα…
…Εμείς απομακρυνθήκαμε από τον προαύλιο χώρο, αλλά εκείνος είχε ήδη καλέσει την αστυνομία. Μόλις ήρθε η αστυνομία ρώτησε τι είχε συμβεί και μας είπε ότι είναι καλύτερα να πάμε όλοι μαζί για να εξακριβωθούν τα στοιχεία. Μπήκαμε σε δύο περιπολικά της αστυνομίας και πήγαμε στο τμήμα, όπου δώσαμε εξηγήσεις. Για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του κ. Χριστόφορου, ο διοικητής κάλεσε έναν ιερωμένο από την εκκλησία στης οποίας την ενορία ανήκε η περιοχή. Εκείνος είπε ότι δεν τον γνωρίζει και ο διοικητής έδωσε εντολή να κρατηθεί και την άλλη ημέρα παρεπέμφθη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία αντιποίησης αρχή, όπου η δίκη του ανεβλήθη.
Όταν πήγαμε στο χώρο της εγκατάστασής του για να ρωτήσουμε σχετικά με την καταγγελία, όπως προανέφερα, δεν γνωρίζαμε ότι δεν ήταν κανονικός επίσκοπος. Είχαμε την εντύπωση ότι ήταν ένας απλός ιερέας, που ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος…».

Ο εγκαλούμενος συν. Θάνος Χριστοδούλου, απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου στις 10.05.05, μεταξύ άλλων είπε:
«Είμαι δημοσιογράφος και εργάζομαι στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα» στον Τ/Σ “Antenna”…
…Την ημέρα που έγινε το επίμαχο επεισόδιο είχα πάει κι εγώ μαζί με το συνεργείο στη συγκεκριμένη περιοχή του Αιγάλεω, όπου ήταν η εγκατάσταση του κ. Χριστόφορου. Την επαφή με τον κ. Χριστόφορο είχε ο συν. Φρ. Δρακοντίδης, ο οποίος χτύπησε τη μισάνοιχτη πόρτα μέσα, χωρίς βίαιες προθέσεις, προκειμένου να ζητήσει την άποψη του εν λόγω ιερωμένου για την καταγγελόμενη σεξουαλική παρενόχληση προς μια ρεπόρτερ της εκπομπής. Η ρεπόρτερ είχε πάει προηγουμένως στον κ. Χριστόφορο για να διερευνήσει πληροφορίες ότι λύνει μάγια, ρίχνει τα χαρτιά, διαβάζει τα άστρα…
…Ο συν. Δρακοντίδης όταν εξήγησε στον κ. Χριστόφορο τον λόγο της επίσκεψής του, ο κ. Χριστόφορος εξοργίστηκε και τον έβγαλε βίαια έξω από το γραφείο. Ο συν. Φρ. Δρακοντίδης συνεχίζει να ρωτάει τον πατέρα Χριστόφορο, έξω από την πόρτα, την οποία είχε κλειδώσει ο κ. Χριστόφορος, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα. Για ένα πεντάλεπτο ο συνάδελφος συνέχισε την προσπάθειά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, μας είπε να μην φύγουμε γιατί έχει καλέσει την αστυνομία.
Μετά επιβιβαστήκαμε στο περιπολικό, καθώς και σε ένα δεύτερο περιπολικό, μαζί με τον κ. Χριστόφορο και οδηγηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα για να εξηγήσουμε τι συνέβη και ανταλλαγή στοιχείων. Τελικά ο κ. Χριστόφορος κρατήθηκε με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, καθώς εμφανιζόταν ως επίσκοπος Βοστώνης, αφού ιερέας της περιοχής που εκλήθη, δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει. Εγώ έδωσα τηλεφωνική ανταπόκριση, εξιστορώντας τα συμβάντα, αλλά δεν είχα καμία άλλη ανάμειξη. Γνώριζα από πριν ότι δεν ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος…
…Θέλω να σημειώσω, πάντως, ότι ο συν. Διον. Νϊκας δεν είχε καμία ανάμειξη στο όλο θέμα. Ήρθε με το αυτοκίνητό του στο Α.Τ. Αιγάλεω, αφού είχαν γίνει όλα όσα προανέφερα…».

Η εγκαλούμενη συν. Τατιάνα Στεφανίδου, απολογούμενη ενώπιον του Συμβουλίου στις 10.05.05, μεταξύ άλλων κατέθεσε:
«Όσον αφορά το ζήτημα της ιεροσύνης του ιερωμένου, έχουν δοθεί από την εκπομπή αναλυτικές διευκρινίσεις, για το πώς χειροτονήθηκε, από ποιόν και σε ποια εκκλησία ανήκει…
…Όταν ξεκινήσαμε την τηλεοπτική σεζόν στον Τ/Σ “Antenna” αρχίσαμε να ερευνούμε παλιότερες υποθέσεις. Ο ρεπόρτερ Φρ. Δρακοντίδης, μού πρότεινε να ερευνήσουμε εάν ο ιερωμένος που είχε παρουσιασθεί στον Τ/Σ “Star Channel” πριν από δύο χρόνια να ρίχνει τα χαρτιά μπροστά στην κάμερα, εάν συνεχίζει να το πράττει ακόμα, ασχολείτο με αστρολογία και χαρτομαντεία.
Πήγαμε εκεί και τον ιερέα τον επισκέφθηκε μια νεαρή ρεπόρτερ –απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του Τ/Σ “Antenna”- για να διαπιστώσει εάν ο ιερωμένος συνεχίζει τη χαρτομαντεία, την αστρολογία και την χειρομαντεία. Όχι μόνο της είπε το μέλλον της, κρατώντας της το χέρι και μελετώντας τις γραμμές της ζωής, αλλά πήρε και χρήματα γι’ αυτό μπροστά στη κάμερα, ενώ προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει στη ζωή της και στη σχέση της, μπορεί να της τα λύσει ο ίδιος. ’ρχισε να της πετάει σεξουαλικά υπονοούμενα, λέγοντας ότι αν την πάει σε μια σπηλιά οι δυο τους, θα της δείξει τι θα πει άντρας. Την ώρα που η χειρομαντεία επεκτεινόταν και στο υπόλοιπο μέρος του χεριού και του μπράτσου της. Στη συνέχεια, κλείδωσε την πόρτα και επεκτάθηκε σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ η ρεπόρτερ ετράπη σε φυγή…
…Πιστεύουμε ότι ήταν χρέος μας να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τα πολλαπλά ηθικά ατοπήματα στα οποία υπέπεσε ο ιερωμένος. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να βλάψουμε κανέναν. Επειδή θέλαμε να παρουσιάσουμε και την άποψη του ιερέα για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, κι όχι μόνο, την άποψη της ρεπόρτερ μας αφενός του θέσαμε υπόψη μέσω της υπεύθυνης της εκπομπής, το θέμα που επρόκειτο να προβληθεί, προσκαλώντας τον να πει την άποψή του.
Στη συνέχεια, την ώρα προβολής της εκπομπής ο ρεπόρτερ Φρ. Δρακοντίδης επισκέφθηκε το σπίτι του ή γραφείο, δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν, η κάμερα παρέμεινε εκτός του χώρου αυτού και ο ρεπόρτερ, χωρίς την κάμερα, του χτύπησε την πόρτα και τον ρώτησε αν θα ήθελε, εφόσον η εκπομπή ήταν στον αέρα και προβάλλετο, να κάνει κάποια δήλωση.
Η αντίδραση του ιερέα, επειδή εκείνη την ώρα παρακολουθούσε την τηλεόραση, επειδή οι παράνομες πράξεις του είχαν βγει στον αέρα, ήταν πολύ βίαιη και χρησιμοποίησε την επίθεση ως την καλύτερη άμυνα. Τηλεφώνησε στην αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι εισβάλλαμε στο σπίτι του. Οδηγήθηκε στο τμήμα ο ρεπόρτερ της εκπομπής μαζί με τον ιερέα. Ο ρεπόρτερ αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο ιερωμένος κρατήθηκε για αντιποίηση αρχής.
…Δεν είπα ποτέ ότι ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και διευκρινίσαμε ακριβώς σε ποια εκκλησία ανήκει μέσω του συνεργάτη μας του κ. Βίρλα».

Ο εγκαλούμενος συν. Διον. Νίκας δεν προσήλθε να απολογηθεί ούτε απέστειλε απολογητικό υπόμνημα.

Το ΠΠΣ αφού εξέτασε τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις απολογίες των εγκαλουμένων και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, θεωρεί ότι αποδείχθηκαν τα εξής:

Η πρώτη εγκαλούμενη συν. Τατιάνα Στεφανίδου υπεύθυνη της εκπομπής «Αποκάλυψη τώρα» του Τ/Σ “Antenna” στις 20.09.04, παρουσίασε θέμα σχετικά με τη δραστηριότητα προσώπου (χειρομαντεία, χαρτομαντεία κλπ), που αυτοαποκαλείται «επίσκοπος Βοστώνης», χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε και οποιασδήποτε άλλης των ορθοδόξων εκκλησιών, ούτε και στους ακολουθούντες το παλαιό ημερολόγιο.
Παρότι όμως γνώριζε τα δεδομένα αυτά, όπως και η ίδια ομολογεί, στην έναρξη της εκπομπής προβάλλει τον παραπλανητικό τίτλο «Σε λίγο ένα βίντεο σοκ που θα ταράξει τους κόλπους της εκκλησίας» και άλλους ανάλογους, δημιουργώντας με στόχο την τηλεθέαση στο κοινό την εντύπωση ότι πρόκειται για ιερωμένο της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει την αντιστοιχία τίτλου και κειμένου.

Ακόμη κατά τρόπο που ευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα εμφανίζει στην εκπομπή νεαρή γυναίκα που την χαρακτηρίζει ως «ρεπόρτερ» και θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από το ως άνω πρόσωπο, να διηγείται τα της συνάντησης μαζί του, με «πλάτη» στο φακό και χωρίς να αναφέρει το όνομά της.

Για τον δεύτερο και τρίτο των εγκαλουμένων δεν απεδείχθη ότι εκινήθησαν εκτός νόμων και δεοντολογίας και είναι αβάσιμη η πληροφορία ότι συνελήφθησαν από την αστυνομία, όπως προκύπτει από το προσκομισθέν αντίγραφο του από 20.09.04 αποσπάσματος του Βιβλίου Συμβάντων του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω. Απλά εδόθησαν εξηγήσεις για τα συμβάντα και τελικά εκρατήθη ο ως άνω εμφανιζόμενος ως «επίσκοπος Βοστώνης» για αντιποίηση αρχής και παρεπέμφθη στον εισαγγελέα .

Ως προς τον τέταρτο εγκαλούμενο απεδείχθη ότι δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, αλλά μετά τα συμβάντα προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα για να πληροφορηθεί σχετικά.

Κατόπιν αυτών, το ΠΠΣ αποφαίνεται:
Κρίνει με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά ελεγκτέα την εγκαλούμενη συν. Τατιάνα Στεφανίδου για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, εδ. α’, β’, γ’, ε’ και άρθρου 2, εδ. β’ και η’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και με ψήφους 3 έναντι 2 επιβάλλει στην συν. Τατιάνα Στεφανίδου την ποινή της απλής επίπληξης. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Κρίνει παμψηφεί μη ελεγκτέους πειθαρχικά τους εγκαλούμενους συν. Φρίξο Δρακοντίδη, Διονύση Νίκα και Θάνο Χριστοδούλου.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τετάρτη, 06.07.05.

                     Ο προεδρεύων                              Η γραμματέας

               Ιωάν. Αποστολόπουλος                  Μαρία Χριστοφοράτου