26 Οκτωβρίου 2021
  • :
  • :

Menu

Έκδοση ταυτοτήτων

image_pdfimage_print

Η ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ

Τον Ιούλιο του 2018, ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων των μελών της ΕΣΗΕΑ με καινούργιες, οι οποίες είναι σύμφωνες με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκδίδονται από τις υπηρεσίες της Ενώσεως και παραδίδονται στα μέλη αμέσως, σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία.


Απαιτούμενα:

Το μέλος προσέρχεται αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος), έχοντας μαζί του:

  • Συμπληρωμένο Απογραφικό Δελτίο Μέλους το οποίο μπορεί, είτε να κατεβάσει από το site της Ενώσεως […………] είτε να συμπληρώσει επί τόπου στα γραφεία της Ενώσεως.
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του με λατινικούς χαρακτήρες
  • 5 ευρώ για τα εκτυπωτικά έξοδα της ταυτότητας

Διαδικασία:

Το μέλος αρχικώς μεταβαίνει στο Λογιστήριο, όπου πιστοποιείται ότι είναι ταμειακώς εντάξει και καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ, που αντιστοιχεί στα εκτυπωτικά έξοδα, πλέον τυχόν οφειλών από συνδρομές προς την Ένωση. Στη συνέχεια, προσέρχεται στη Γραμματεία, όπου καταθέτει συμπληρωμένο το απογραφικό του δελτίο και εκδίδεται η νέα ταυτότητα, την οποία παραλαμβάνει αμέσως, με ταυτόχρονη υπογραφή του σε βιβλίο παραλαβής. Δεν απαιτείται, ούτε προβλέπεται να έχει μαζί του φωτογραφία, καθώς η φωτογράφιση γίνεται επί τόπου, μέσω του συστήματος έκδοσης της ταυτότητας.

Αρμόδια υπάλληλος Γραμματείας: κυρία Άρτεμις Γεωργουλοπούλου 210-3675502

Σημείωση: Τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη (που δεν έχουν άλλη εργασία) δεν πληρώνουν το κόστος έκδοσης ταυτότητας (5 ευρώ).

Σε περίπτωση που το μέλος ζει μόνιμα εκτός Αθηνών ή έχει αδυναμία μετακίνησης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να πληροφορηθεί τη διαδικασία για την εξ αποστάσεως έκδοση της νέας δημοσιογραφικής ταυτότητας.

Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες της Ενώσεως είναι στη διάθεση των μελών για οποιαδήποτε διευκόλυνσή τους όσον αφορά την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Έως σήμερα έχουν εκδώσει τη νέα δημοσιογραφική ταυτότητα περίπου 4200 μέλη, ενώ οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ εξακολουθούν να επικοινωνούν με τα μέλη που δεν έχουν προσέλθει και να τους ενημερώνουν.

 

 

 Η διεθνής δημοσιογραφική ταυτότητα

 Διαδικασία:

Το μέλος προσέρχεται στο Λογιστήριο, όπου πιστοποιείται ότι είναι ταμειακώς εντάξει και καταβάλλει το ποσό των 65 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αγορά της Διεθνούς Δημοσιογραφικής Ταυτότητας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (60€) και στα εκτυπωτικά έξοδα (5€).

Αρμόδια για την έκδοση της Διεθνούς Δημοσιογραφικής Ταυτότητας είναι η υπάλληλος του λογιστηρίου κα Βίκυ Σανιδά (τηλ. επικοινωνίας 210 3675511).