image_pdfimage_print

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 38

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

  

ΘΕΜΑ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΕΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΥΡΙΑΝΗ»

 Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα τη χορήγηση του βοηθήματος Πάσχα σε έξι εν επισχέσει μέλη εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ.31/12-12-17.

 

ΘΕΜΑ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΕΕ) (GDPR)

 Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα

  • Την αποστολή επιστολής προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να ζητηθούν: α) Διευκρινίσεις επί του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προσωπικά δεδομένα και β) οδηγίες επί του θέματος.
  • Ο Γενικός Γραμματέας κ. Στ. Καπάκος να επικοινωνήσει με τον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να έχουμε την άποψή τους, δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διασφάλισης της προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  • Η Νομική Υπηρεσία: α) θα εισηγηθεί τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένης εταιρείας η οποία θα μελετήσει το πληροφορικό σύστημα της ΕΣΗΕΑ, θα ελέγξει τι κενά υπάρχουν, πώς μπορεί να θωρακιστεί η Ένωση από ενδεχόμενο έλεγχο κ.ο.κ., β) θα υποβάλλει υπόμνημα με τα χαρακτηριστικά αυτού του διαγωνισμού, προκειμένου το συμβούλιο να αποφασίσει επί του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση.

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ

Το Δ.Σ., σε συνέχεια της συνεδρίασης υπ’αρ.37/30-1-18, αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

Α) Να πραγματοποιηθεί εξόφληση του αναλογούντος ποσού του τελευταίου τριμήνου (έως και τον Ιανουάριου του 2018) στους υπαλλήλους του ελεγκτικού μηχανισμού του Αγγελιοσήμου καθώς και του ποσού των αποζημιώσεων που μας αναλογεί όταν αυτό ζητηθεί από την ΕΠΗΕΑ. Από το τελικό ποσό της εξόφλησης θα αφαιρεθεί το οφειλόμενο ποσό της ΠΟΕΠΤΥΜ προς την ΕΣΗΕΑ, από ενοίκια του ακινήτου επί της οδού Σκούφου αρ. 10.

Β) Να αποσταλεί επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ στην οποία θα προτείνει: i) Τη δημιουργία μικρού και ευέλικτου μηχανισμού του Αγγελιοσήμου που θα αποτελείται από περίπου πέντε (5) άτομα, από τα δεκαοχτώ (18) που απασχολούνται σήμερα στον μηχανισμό. Τα άτομα αυτά, θα απασχοληθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (καταρχήν για έξι (6) μήνες για να γίνει η εκκαθάριση) που θα οριστεί μετά από συνεννόηση των Ενώσεων, ii) Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημίωση σε ό,τι αφορά την εργασιακή σχέση των υπόλοιπων εργαζόμενων και iii) Τη σύγκληση εργασιακής συνέλευσης των εργαζομένων του ελεγκτικού μηχανισμού στην ΕΣΗΕΑ.

Γ) Παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Πετρόπουλο και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αναζητήσουν τους τρόπους οικονομικής στήριξης της λειτουργίας του μικρού μηχανισμού είσπραξης του Αγγελιοσήμου.

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα την αποστολή επιστολής προς:

1)Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κύριο Νίκο Παππά,

2) Τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κύριο Λευτέρη Κρέτσο,

3) Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη,

4) Τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την κατάρτιση και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους εργασίας των Δημοσιογράφων Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου, που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου.

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «LIVE SPORT»

Το Δ.Σ. δεδομένου ότι η εργοδότρια εταιρία των εργαζομένων στην εφημερίδα «LIVE SPORT», δεν έχει καταθέσει, όπως είχε δεσμευθεί, πλάνο αποπληρωμής των οφειλόμενων δεδουλευμένων προς τους συναδέλφους, αποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συνάντησης με τη διοίκηση της εφημερίδας προκειμένου να συζητηθούν οι προθέσεις της εταιρίας, όσον αφορά την τακτοποίηση των οφειλών έναντι των εργαζομένων στην εφημερίδα.

 

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ «MEGA CHANNEL»

 Το Δ.Σ., αποφασίζει ομόφωνα να αποσταλεί

  • Επιστολή προς τις τράπεζες, ώστε να λάβει το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών και των μετόχων του «MEGA CHANNEL», προκειμένου να ενημερωθεί τμήμα της συμφωνίας που αφορά τους εργαζόμενους.
  • Β) Επιστολή για συνάντηση με τους μετόχους της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε»: i) Για την επαναλειτουργία του σταθμού και ii) την οικονομική στήριξη των εργαζομένων καθώς και προς την Κυβέρνηση.

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»

Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Εκδότη της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» κ. Ηλία Λιβάνη, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα εργασιακά προβλήματα που έχουν προκύψει.

 

ΘΕΜΑ: ΚΥΑ 2/17805/0022/13-3-2013

Το Δ.Σ. αναθέτει ομόφωνα στη νομικό σύμβουλο κ. Χρ. Σαλαβράκου να συσκεφθεί με τους δικηγόρους, οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για την ΚΥΑ που αφορά το μισθολόγιο των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο. Στη συνέχεια, να καταθέσει κοινή πρόταση στο συμβούλιο για να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες καθώς από την 1η Ιουνίου 2018 θα ισχύσει νέα ΚΥΑ.