image_pdfimage_print

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 92

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΥΠ’ ΑΡ. 88/12-10-21, 89/15-10-21, 90/19-10-21 ΚΑΙ 91/26-10-21 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 14-10-21 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 27/10/21 

Το Δ.Σ., επικυρώνει κατά πλειοψηφία τις αποφάσεις των συνεδριάσεων υπ’ αρ.:88/12-10-21, 89/15-10-21, 90/19-10-21 και 91/26-10-21, καθώς των και δια περιφοράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τις 15/9/21 έως και τις 6/10/21.

  

ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΑΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (26 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)/ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ/ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ  

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη το νόμο υπ’ αριθμ.4850/5-11-21, άρθρο 79, αναφορικά με την «Παράταση θητείας και την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων και εργοδοτών (*τροποποίηση των παρ.1 και 2 του άρθρου 72 του ν. 4756/2020)», αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

Αi) Να προτείνει στη Γενική Συνέλευση η παρούσα Εφορευτική Επιτροπή να διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας στις 26/11 και στις 29/11 (*σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ. 89/15-10-21 σημείο Δ). Εν συνεχεία, η παρούσα Εφορευτική Επιτροπή θα καταθέσει στο συμβούλιο πρόταση για το ποια εκλογική διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να διεξαχθούν οι εν λόγω αρχαιρεσίες (π.χ. πόσα θα είναι τα εκλογικά τμήματα, πόσοι άνεργοι θα χρειαστεί να απασχοληθούν κ.ο.κ.)

  1. ii) Η Εφορευτική Επιτροπή που θα εκλεγεί στις 29/11 θα διεξάγει τις προσεχείς εκλογές (*τακτικές 6-10/12 και επαναληπτικές 16-17/12) για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, του Μεικτού Συμβουλίου, Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος, αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, εξουσιοδοτήσεις στο ΔΣ για ΣΣΕ/απεργίες, έγκριση Ισολογισμού/Απολογισμού/Προϋπολογισμού και του Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

Β) Οι εκλογές της Εφορευτικής Επιτροπής και των οργάνων διοίκησης της ΕΣΗΕΑ να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και εφόσον οι εκλογείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ νόσησης για κορωνοϊό (pcr ή rapid test). 

Γ) Αποφασίζει επίσης ομόφωνα ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης, pcr ή rapid test κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η οποία θα γίνει στις 16/11 στο γήπεδο του Πανελληνίου, να διενεργηθεί από τις υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ, ενώ για τις ημέρες των αρχαιρεσιών 6-10/12 και 16-17/12, το Συμβούλιο να ενημερώσει την Εφορευτική Επιτροπή ο αντίστοιχος έλεγχος να πραγματοποιηθεί από άνεργους, οι οποίοι θα επιλεγούν κατόπιν κλήρωσης.

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη του αίτημα της Α’ Αντιπροέδρου κ. Α. Αγάτσα, αποφασίζει ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η απομαγνητοφώνηση της Ημερίδας «Δημοκρατία-Δεοντολογία και ΜΜΕ» από τις υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ.

 

ΘΕΜΑ: ΑΡΘΡΟ 191

Το Δ.Σ.,

  • Σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση υπ’ αρ.86/28-9-2021, σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου,
  • Το επισυναπτόμενο υπόμνημα της Νομικής Υπηρεσίας
  • Την κατάθεση του άρθρου προς ψήφιση χωρίς αλλαγή

Α) Αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

  • Να σταλεί το σχετικό υπόμνημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στα κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  • Να δημοσιοποιηθούν οι θέσεις της ΕΣΗΕΑ για απόσυρση του άρθρου, καθώς και η πρόθεσή της να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να υποστηρίξει την αντισυνταγματικότητα του εν λόγω άρθρου
  • Ομόφωνα αναλαμβάνει η κα Ματίνα Παπαχριστούδη να διοργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΡΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ESPRESSO 

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή της εκπροσώπου της εφημερίδας Espresso κας Έλενας Σολωμού για την αναίτια απόλυση του συναδέλφου και συζύγου της κου Σταύρου Βρανά και ακολούθως την παραίτησή της από την εφημερίδα, αποφασίζει ομόφωνα την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης το περιεχόμενο της οποίας θα αποφασιστεί δια περιφοράς.

 

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ  

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα της υπεύθυνης επικοινωνίας της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε κας Ελένης Κάραμποτ με αφορμή το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα (4-6/12), αποφασίζει ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση της βιβλιοθήκης «Δημήτρης Πουρνάρας» για τη διοργάνωση συνέντευξης τύπου, την 1η/12, με ελάχιστη επιβάρυνση της επιμέλειας, των λειτουργικών εξόδων και της απολύμανσης.

 

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ 

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα του Προέδρου του Σωματείου Δράσης κ. Γεώργιου Γεωργιάδη, αποφασίζει ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του 1ου ορόφου για τις ανάγκες του φιλολογικού-πολιτικού μνημόσυνου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, στις 26/11, με ελάχιστη επιβάρυνση της επιμέλειας, των λειτουργικών εξόδων και της απολύμανσης.

  

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ & ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΓΙΑΣ 

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας και μέλους της ΕΣΗΕΑ κ. Γρηγόρη Ραχωβίτσα, αποφασίζει ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του 1ου ορόφου για τη διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου, στις 30/11, με ελάχιστη επιβάρυνση της επιμέλειας, των λειτουργικών εξόδων και της απολύμανσης.